Skærmforbrug og skærmafhængighed hos børn og unge med autisme

Overforbrug og afhængighed af skærm (computer, iPad, mobiltelefon, playstation og tv) er et stigende problem blandt børn og unge med en autismespektrumtilstand. At være forældre i den digitale tidsalder stiller særlige krav, og mange forældre og fagfolk oplever, at deres børn og unge er så glade for at bruge en skærm, at de har meget svært ved at få dem væk fra iPaden, computeren eller mobiltelefonen, og at skærmen gør dem humørsvingende, dovne og irritable og i nogle tilfælde også meget udadreagerende. På dette kursus sætter vi fokus på overforbrug og afhængighed af skærm hos børn og unge med en autismespektrumforstyrrelse og/eller ADHD.


Hvornår er der tale om skærmafhængighed?
Afhængighed er, når en dårlig vane udvikler sig til at blive et uundværligt behov. På kurset vil du få indsigt i nogle af de tegn, der kan være med til at vise, at dit barn ikke blot er storforbruger af skærm, men er afhængig af sin mobiltelefon, iPad eller computer. Kurset vil samtidig diskutere, hvad grænsen er mellem et normalt brug af skærm og hvornår, der er tale om et overforbrug og hvilke negative konsekvenser, der er forbundet med et stort forbrug af skærm blandt andet for trivsel, indlæring, relationer, søvn og udvikling.


Gode råd til en sund balance
På kurset gives gode råd til, hvordan du som forælder eller fagperson forstår og tackler barnets/børns forbrug af skærm. Du vil få indsigt i nogle af de uhensigtsmæssige konsekvenser, som øget skærmbrug kan have for børns trivsel og indlæring, men kurset vil samtidig lægge vægt på, at vi befinder os i en digital tidsalder, som er kommet for at blive, og at det derfor handler om at finde en sund balance i forhold til skærmforbrug. Kurset vil være en blanding af en teoretisk gennemgang af skærmforbrug og afhængighed hos børn og unge med autisme og en praktisk tilgang til, hvordan man arbejder med at få en sund balance i skærmforbruget, herunder hvordan man motiverer barnet/den unge til selv at ønske at nedsætte sit skærmforbrug.


Praktisk information
• Målgruppe: Profesionelle og forældre/pårørende
• Dato: Onsdag d. 28/2-2018 kl. 9:00-15:30
• Sted: Autismecenter Nord-Bo, Lindholm Brygge 2-4 1.sal, 9400 Nørresundby
• Tilmeldingsfrist: Onsdag d. 14/2-2018 på www.nordbo.dk, cho@nordbo.dk eller tlf. 98279042
• Evt. afbud skal gives 7 dage før kursusstart. Derefter er tilmeldingen bindende
• Kursusholder: Psykolog, Ea Carøe, Molis
• Pris: 1500 kr. pr. person inklusiv kursusmateriale og forplejning
• Nem og gratis parkering lige ved døren
• 100 meter fra Lindholm Station (Bus og tog)
• Max. 25 deltagere

             

KONXION A/S