Autismekonference Nordjylland 2024                 

"Autisme og ADHD som sameksisterende tilstande - mere end blot to diagnoser"

Den  12. september 2024, kl. 08.30 – 15.30
Hotel Hvide Hus Comwell, Vesterbro 2, 9000 Aalborg.
Pris: 1.395 kr.

TILMELD DIG HER
 

Konferencen vil i år sætte fokus på den høje forekomst af neuroudviklingsforstyrrelserne ADHD og autisme.

Vi inviterer til en faglig fordybelsesdag, hvor vi belyser den diagnostiske udvikling, de faglige og personlige udfordringer ved diagnoserne samt fokuserer på perspektiver i forhold til mulighed for støtte og udvikling gennem livet. Hvordan får vi ressourcerne i spil hos den enkelte?

Årets oplægsholdere har hver især deres perspektiv på hvad autisme og ADHD har af konsekvenser for den enkelte og hvad fagprofessionelle skal være opmærksomme på i det daglige arbejde. Vi kan garantere et fagligt rigtig spændende program hvor vi præsentere følgende oplægsholdere:

Manu Sareen - forfatter, foredragsholder og tidligere minister

Kirsten Callesen - aut. psykolog, forfatter og foredragsholder, Psykologisk Ressource Center

Casper Walsøe Hansen - aut. psykolog, Autismecenter Nord-Bo

De vil hver især bidrage med vinkler på autisme og ADHD, diagnostisk, fagligt og personligt.

Dagens program:

08.00 - 08.30 Morgenmad

08.30 - 08.40 Velkomst

08.40 – 10.00 Manu Sareen - forfatter, foredragsholder, coach, rådgiver og tidligere minister med oplægget 'Hører du overhovedet efter Manu?

10.00 – 10.30 Pause

10.30 – 12.30 Kirsten Callesen - autoriseret psykolog med speciale i autisme siden 1997, om autisme og ADHD (AuDHD) som sameksisterende

tilstande.

12.30 – 13.15 Frokost

13.15 – 14.15 Kirsten Callesen - fortsat

14.15 – 14.30 Pause

14.30 – 15.30 Casper Walsøe Hansen - aut. psykolog og medforfatter til ”Let’s Visualize – Min ADHD”. Om vigtigheden af psykoedukation

og selvforståelse og hvordan man metodisk kan arbejde med denne.

15.30 Afslutning

Om oplægsholderne og deres temaer til konferencen

MANU SAREEN

Forfatter, foredragsholder, coach, rådgiver og tidligere minister.

I foredraget ”Hører du overhovedet efter Manu?” fortæller Manu Sareen sin historie, om at leve et liv med ADHD uden at vide det, om en grundlæggende ensomhed, der knytter sig til at føle sig anderledes og om de enorme omkostninger det har haft for ham at overskride sine egne grænser igen og igen, og aldrig kunne sige nej til en udfordring. Han fortæller også om styrkerne ved ADHD; jernviljen, gåpåmodet og kreativiteten.

 

KIRSTEN CALLESEN

Autoriseret psykolog med speciale i autisme siden 1997. Kirsten er stifter af Psykologisk Ressource Center, hvor hun har sit daglige arbejde. Hun er medforfatter til KAT-kassen, medstifter af Søstjerneskolen i København og medudvikler af Systemizer. Kirsten er efterspurgt oplægsholder med emner som bl.a. traumer, ADHD/ADD og PDA.

Kirsten vil ved dagens oplæg sætte fokus på ADHD som en sameksisterende tilstand til autisme (AuDHD) bl.a. ift. den kommende ICD11 diagnosemanual. Hun vil belyse hvordan diagnoserne kommer til udtryk, hvordan de udfordrer i den daglige livsførelse samt hvilke nødvendige støttetiltag både borger og fagperson skal være opmærksomme på.

 

CASPER WALSØE HANSEN

Autoriseret psykolog på Autismecenter Nord-Bo og medforfatter på Let’s Visualize – Min ADHD.

Casper arbejder med neuropsykologiske udredninger og samtaleterapi til børn og voksne, og han har derudover funktion som VISO-specialist, supervisor og oplægsholder. På konferencen vil Casper belyse vigtigheden af at tilbyde psykoedukation og derigennem skabe mulighed for at højne selvforståelse og få viden om hjælpsomme mestringsstrategier. Ydermere inddrages borgerperspektivet i forhold til udbytte af selvforståelsesforløb, og der gives indblik i, hvordan man kan arbejde metodisk med dette.

 

- Viden & Udvikling, Autismecenter Nord-Bo

Hent program og introduktion i pdf format her.

Ved spørgsmål i forhold til tilmelding kontakt da administrativ koordinator Sila Thiel på st@nordbo.dk