Om oplægsholderne og deres temaer til konferencen

Pernille Darling, forfatter og børne- og ungdomspsykiater.
Det neurodivergente menneske.
Pernille vil, med udgangspunkt i sin nye bog; ”Det neurodivergente menneske” sætte fokus på alt det, der vækker bekymring og tvivl – i familierne, i skolerne, hos fagfolk og ikke mindst hos den enkelte, når man har autisme og/eller ADHD. Hvilke forhold gør sig gældende hos den enkelte og hvilken påvirkning har det i hverdagen? Pernille har en ambition om at skabe forståelse for neurodivergente menneskers måde at være til stede i verden på og vil i oplægget fremhæve de særlige områder der ofte karakteriserer et menneske med en neurodivergent profil.

Jakob Ørnberg, klinikchef, overlæge og speciallæge i børne- og Ungdomspyskiatri
Konsekvensen af manglende inklusion og forståelse for børn, unge og voksne med en neurodivergent profil.
Jakob vil fortælle om betydningen af de inkluderende fællesskaber og hvilke forhold der skal til for at skabe de bedst mulige udviklingsvilkår for den enkelte med en neurodivergent profil. Udgangspunktet for en vellykket behandling i Børne- og Ungdomspsykiatrien er både psykologisk, pædagogisk og socialt. Og det er ikke noget der kan styres fra et ambulatorium, men noget som skal foregå ude i virkeligheden
.png)
Stefan Hermann, administrerende direktør i LIFE Fonden og medlem af etisk råd.
Er det sygelige blevet normalt og det normale sygeliggjort?
Hvordan håndterer man på en fornuftig måde forskellighederne blandt unge, deres udfordringer og muligheder? Der er både svar at hente i sundhedssystemet, arbejdslivet og ikke mindst i pædagogikken i skole, fritid og uddannelse. Oplægget giver et bud på dette.
.png)
Navne offentliggøres senere.
Et indefra perspektiv med beretninger ud fra forskellige livsomstændigheder
Som afslutning på dagen med neurodiversitet i fokus, vil to gæster fortælle deres historie om et liv med en neurodivergent hjerne, om betydningen af en diagnose og om hvordan forståelsen kan forklare ting retrospektivt og fremadrettet.