Autismekonference Nordjylland 2022

"Når komorbiditet og belastning overskygger autismen"   

Hotel Hvide Hus Comwell
Vesterbro 2, 9000 Aalborg
Dato: 8. september 2022 kl. 09.00 – 15.45
Pris: 995 kr.

TILMELD dig her.

 

INDHOLD

Konferencen sætter fokus på, hvilken betydning det har at være belastet og presset i hverdagen, når man har autisme, og hvad det betyder ikke at kunne leve op til krav og forventninger. Vi vil dykke ned i hjernen, se bagom psykiatrien, gå på opdagelse i belastningssymptomerne og ikke mindst sætte fokus på, hvordan vi hjælper og støtter den enkelte bedst muligt.

De spændende navne vi har på programmet i år er:

 

Anette Prehn

Anette Prehn er sociolog, videnskabsformidler, foredragsholder og forfatter til syv bøger, bl.a. ”Hjernesmart pædagogik” og syv minibøger om hjernens spilleregler og disses betydning for socialt samspil og mental sundhed.

Overskriften for Anettes oplæg er:  "Hvordan kendskab til hjernens spilleregler gavner børn med autisme". Hun tager udgangspunkt i hvad og hvordan børn med autisme føler sig hjulpet og hvordan dette kan formidles/bruges

 

Malene Lauritsen

Professor, overlæge og leder af forskningsenheden i Børne- og Ungdomspsykiatrien, Aalborg, Marlene Lauritsen.

Marlene vil give os et indblik i Børne- og Ungdomspsykiatrien pr. 2022 og sætte fokus på udviklingen i forhold til diagnosticering af børn og unge med autisme/komorbiditet. 

 

Christina Sommer

Vi er desuden glade for at kunne præsentere psykolog Christina Sommer, som man måske har fulgt i TV-dokumentarerne ”De skjulte talenter”.

Christina arbejder som psykologisk og pædagogisk konsulent og har siden 2006 specialiseret sig indenfor autismeområdet. Hun er uddannet fra Roskilde universitetscenter med en Bachelorgrad i Socialvidenskab og en videre overbygning på Psykologi, med afsluttede fag indenfor personligheds-, udviklings- og kunstpsykologi. Sidenhen har Christina efteruddannet sig og taget VITA kursus hos Psykolog Kirsten Callesen, og er DISCO certificeret på Lorna Wing Centret, Det Nationale Autismeinstitut i England.

Christina vil sætte fokus på belastningssymptomerne, behandlingsbehovet samt prognoserne for bedring.

 

Catrine Madsin

Og endelig får vi besøg af aut. psykolog og specialist i klinisk børneneuropsykologi Catrine Madsin, som vil runde dagen af med at sætte fokus på, hvilken støtte og tilgang der skal til for at skabe den bedst mulige trivsel og udvikling. Catrine vil tage udgangspunkt i forståelsen af at se på faktiske funktionsniveau for at målrette indsaterne.

 

PROGRAM

08.00 – 09.00                   Indskrivning og morgenmad

09.00 – 09.15                   Velkomst ved forstander Jesper Schmith, Autismecenter Nord-Bo

09.15 – 10.30                   Oplæg ved Anette Prehn, sociolog og forfatter.

10.30 – 10.45                   Kort pause

10.45 – 12.00                   Oplæg ved Marlene Briciet Lauritsen professor, overlæge og leder.

13.00 – 14.15                   Oplæg ved Christina Sommer, psykologisk og pædagogisk konsulent.

14.15 – 14.30                   Kort pause

14.30 – 15.30                  Oplæg ved Cathrine Madsin, aut. psykolog og specialist i børnepsykiatri.

15.30 - 15:45                   Afrunding

 

Hent program til download.