Autismekonference Nordjylland 2025                 

Den 11. september
Sted: Hotel Hvide Hus Comwell, Vesterbro 2, 9000 Aalborg.
Pris: 1.395 kr.
Tilmeld dig her.

 

Neurodiversitet - når normen er mangfoldig

Mon ikke du allerede har mødt ordet Neurodiversitet? Begrebet er nemlig blevet en større og større del af vores faglige ordforråd og mere og mere synligt i både pædagogisk praksis og i samfundet generelt.

Årets konference sætter fokus på forståelse af det neurodivergente menneske og de særlige forhold der gør sig gældende i forhold til at skabe samhørighed, trivsel og udvikling for det enkelte menneske.

Vi har inviteret en række spændende oplægsholdere der hver især vil bidrage med at forstå neurodiversitetens mangfoldighed og derigennem at inspirere til fremadrettede forståelsesrammer og veje at gå.

 

Download programmet i pdf her.

Årets program

08.00 – 08.30         Indskrivning og morgenmad

08.30 – 08.40         Velkomst

08.45 – 10.15         Pernille Darling, forfatter og foredragsholder børne- og ungdomspsykiater.- Det neurodivergente menneske

10.15 – 10.30         Pause

10.30 – 11.45         Jakob Ørnberg, klinikchef, overlæge og speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri. - Konsekvensen af manglende inklusion og forståelse for børn, unge og voksne med en neurodivergent profil

11.45 – 12.45         Frokost og networking

12.45 – 14.00         Stefan Hermann, administrerende direktør i LIFE Fonden og medlem af etisk råd. - Er det sygelige blevet normalt og det normale sygeliggjort?

14.00 – 14.30        Pause med kaffe og kage

14.30 – 15.15        De personlige historier ud fra to forskellige livsperspektiver.

15.15 – 15.30        Afrunding og tak for i år.

 

Ved spørgsmål kontakt da administrativ koordinator Sila Thiel på st@nordbo.dk

 

 

Om oplægsholderne og deres temaer til konferencen

 

Pernille Darling, forfatter og børne- og ungdomspsykiater.
Det neurodivergente menneske.

Pernille vil, med udgangspunkt i sin nye bog; ”Det neurodivergente menneske” sætte fokus på alt det, der vækker bekymring og tvivl – i familierne, i skolerne, hos fagfolk og ikke mindst hos den enkelte, når man har autisme og/eller ADHD. Hvilke forhold gør sig gældende hos den enkelte og hvilken påvirkning har det i hverdagen? Pernille har en ambition om at skabe forståelse for neurodivergente menneskers måde at være til stede i verden på og vil i oplægget fremhæve de særlige områder der ofte karakteriserer et menneske med en neurodivergent profil.

 

 

Jakob Ørnberg, klinikchef, overlæge og speciallæge i børne- og Ungdomspyskiatri
Konsekvensen af manglende inklusion og forståelse for børn, unge og voksne med en neurodivergent profil.

Jakob vil fortælle om betydningen af de inkluderende fællesskaber og hvilke forhold der skal til for at skabe de bedst mulige udviklingsvilkår for den enkelte med en neurodivergent profil. Udgangspunktet for en vellykket behandling i Børne- og Ungdomspsykiatrien er både psykologisk, pædagogisk og socialt. Og det er ikke noget der kan styres fra et ambulatorium, men noget som skal foregå ude i virkeligheden

 

 

Stefan Hermann, administrerende direktør i LIFE Fonden og medlem af etisk råd.
Er det sygelige blevet normalt og det normale sygeliggjort?

Hvordan håndterer man på en fornuftig måde forskellighederne blandt unge, deres udfordringer og muligheder? Der er både svar at hente i sundhedssystemet, arbejdslivet og ikke mindst i pædagogikken i skole, fritid og uddannelse. Oplægget giver et bud på dette.

 

 

Navne offentliggøres senere.
Et indefra perspektiv med beretninger ud fra forskellige livsomstændigheder

Som afslutning på dagen med neurodiversitet i fokus, vil to gæster fortælle deres historie om et liv med en neurodivergent hjerne, om betydningen af en diagnose og om hvordan forståelsen kan forklare ting retrospektivt og fremadrettet.