Boafdelingen

Boafdelingen på Autismecenter Nord-Bo tilbyder en række bomiljøer og opgangsfællesskaber, hvor borgere med en autismediagnose kan bo i egen bolig med individuel støtte imod størst mulig selvstændighed.

Målgruppen er voksne fra 18 år og opefter med autismespektrumforstyrrelse, samt eventuelle andre underlæggende diagnoser. Formålet med tilbuddet er, at den enkelte beboer opnår mest mulig selvstændighed, herunder praktiske dagligdagskompetencer, samt forståelse for egen diagnose og styrkelse af sociale kompetencer i fællesskabet i bomiljøerne.

Personalet i Boafdelingen har alle en socialfaglig baggrund, med en overvægt af pædagoger. Boafdelingen har en erfaren medarbejdergruppe med stor erfaring med målgruppen. Størstedelen har været på TEACHH kursus og vi har en intern KRAP uddannelse. Derudover løbende deltagelse på autismekonferencer og kortere kursusforløb, herunder førstehjælpskursus og løbende faglig ajourføring.

 

Afdelingen Aabybro/Brovst

Afdelingen har i alt fire tilbud på fire forskellige adresser, tre i Aabybro og et tilbud i Brovst, i alt 22 pladser. Beboeren lejer sig ind med egen lejekontrakt og støttebehovet aftales med kommunen. Vi arbejder i alle huse ud fra grundpakke 2, samt individuel støtte.

Der er gode nære og regelmæssige busforbindelser i Aabybro, med forbindelse til alle større nordjyske byer, der er ca. 10 minutters gang til bussen i Brovst. Størstedelen af afdelingens lejemål ligger i gå afstand fra ”De Gule Værksteder” (§103/104) med centrale placeringer er der mulighed for indkøb og aktiviteter i både Aabybro og Brovst.

  • Grabowsvej 18, 9460 Brovst – 5 pladser
  • Industrivej 8b, 9440 Aabybro – 6 pladser
  • Østergade 109, 9440 Aabybro – 5 pladser
  • Østergade 64, 9440 Aabybro – 6 pladser  

Afdelingen Peter Løthsvej

Afdelingen ligger på to adresser i Aabybro, Peter Løthsvej 6 med 18 lejligheder og fælleshus, samt Industrivej med to selvstændige lejligheder og fælles køkken og indgang. Borgerne har egen lejekontrakt i tilbuddet. Afdelingen har en ernæringsassistent ansat, som udover at stå for køkkenet og daglig tilbud om sunde måltider, også tilbyder kostvejledning. 

Begge tilbud ligger tæt på ”De Gule Værksteder” ( §103/104) samt er der gode bus forbindelser til STU i Nørresundby. Busserne kører regelmæssigt og har forbindelser til alle større byer i Nordjylland. Aabybro har et stort udvalg af muligheder for indkøb og øvrige fritidsaktiviteter.

  • Peter Løthsvej 6, 9460 Aabybro – 18 pladser
  • Industrivej 7, 9460 Aabybro – 2 pladser

Afdelingen Kummerowsvej

Afdelingen huser både ”K5” og ”New Yorkeren” på Kummerowsvej i Nørresundby, tæt ved limfjorden. K5 er selvstændige lejligheder med egen indgang, bad og køkken. K5 er for beboere der ikke har behov for nattevagt, og der er adgang til en fælles lejlighed der er samlingspunkt for sociale aktiviteter.

”New Yorkeren” er en stor lejlighed hvor beboerne lejer et selvstændigt værelse, der er 9 værelser og man deler 3 badeværelser og 2 køkkener med øvrige beboere. Lejligheden indeholder desuden et stort fællesareal og har adgang til en stor tagterasse, ”New Yorkeren” har sovende nattevagt.

Afdelingen er placeret ca. 200 meter fra Autismecenter Nord-bos STU, og få hundrede meter fra Lindholm Station hvorfra du med tog og bus kan komme i alle retninger, med nem adgang til vores §103/104 i Aabybro.

  • ”K5”, Kummerowsvej 5, 9400 Nørresundby – 25 pladser
  • ”New Yorkeren” Kummerowsvej 5, 9400 Nørresundby – 9 pladser

Afdelingen Sankt Peders Gade

Bomiljøet på Sankt Peders Gade ligger centralt placeret i Nørresundby, tæt på busforbindelser og indkøbsmuligheder, og består af 18 lejligheder med tilhørende fællesarealer i form af bl.a. hyggelige fællesstuer og et indbydende gårdhavemiljø.

Der er et stort fokus på at understøtte fællesskabet i huset gennem bl.a. fællesspisninger, spilaftener, fejring af højtider, gåture og forskellige sociale aktiviteter ud af huset. Desuden afholdes der månedlige husmøder, der bl.a. bliver brugt til at drøfte aktuelle emner på baggrund af de ønsker, behov og problematikker, som beboerne byder ind med til dagsordenen. Afdelingen er placeret centralt i Nørresundby, og ca. 15-20 minutters gang fra Autismecenter Nord-Bos STU-afdeling.

  • Sankt Pedersgade 3 9400 Nørrresundby - 18 pladser

Afdelingen Atrium

Afdelingen Atrium ved City Syd i Aalborg er et tilbud under SEL §85 – støtte i eget hjem, og adskiller sig fra de øvrige boafdelinger, ved endnu ikke at være et botilbudslignende miljø.  Atrium er placeret i en større beboelsesejendom og deler gangareal med andre lejere, hvor afdelingen råder over et fællesareal, opholdsrum samt et ekstra køkken for borgere der modtager støtte fra Autismecenter Nord-Bo. Lejemålene er nyrenoverede studio-lejligheder med eget bad og tekøkken.

Atrium har en enestående placering i forhold til indkøbs- og shoppingmuligheder, men også for et rigt fritidsliv, samt gode forbindelser med offentlig transport i alle retninger. Ligeledes rummer området en masse gode beskæftigelsesmuligheder, og vi har et tæt samarbejde med Skalborgs idrætsliv.  

 

  • Atruim, Letvadvej 3A, 9200 Aalborg

Lasse Irming Andreasen
Viceforstander