AutismeProfil-Job

AutismeProfil-job_(1).png
02-02-2023

AutismeProfil-Job er et effektivt samtaleredskab, hvor fagpersonen får kortlagt borgerens arbejds- og uddannelsesmæssige forudsætninger ned i detaljen.

Autismecenter Nord-Bo har afholdt et to-dags AutismeProfil-Job kursus for jobcenter medarbejdere i Næstved kommune i september 2022. Den 26. januar var der Brush-Up dag, efter medarbejderen har brugt materialet i praksis, og der fik vi nogle spændende udtalelser med på vejen fra jobcentermedarbejderne, som vi gerne vil dele:

- ”Session 6 er meget god til de uddannelsesparate. Drømmescenariet at få lov til at køre det igennem. Når borgerne for første gang i 6-7 år føler sig forstået, så er det et fedt materiale – meget, meget brugbart. Folk begynder at tude af glæde, fordi det er første gang nogen ser dem.”

- ”Der ligger et redskab foran os til den her målgruppe og det er godt. Jeg har brugt dele af det, som jeg har stor succes med. (aktivitetsparate). Nogle forløb er lange, og der svært altid at sige, hvad jeg har brugt min tid på. Nu har jeg fået systematik og en rød tråd i forløbet. Det her giver en god struktur på arbejdet med denne målgruppe. Vi kan afklare hvad der galt og fjerne de barrierer.”

- ”Jeg sidder med de jobparate. Jeg havde en borger i forløb i et stykke tid, der under forløbet blev diagnosticeret med Aspergers syndrom. Jeg brugte materialet – vi prøvede at vende hendes svagheder til styrker. Hun har været i systemet i over to år, men efter disse samtaler er hun blevet indkaldt til to jobsamtaler. Materialet skal tilpasses de borgere vi har. Formålet var at vende hendes svagheder til styrker. Man kan egentlig bruge det til alle, man skal bare kunne vurdere, hvornår det giver mening”.

Vil du vide mere om materialet kan du læse infoark om kurset her.
Og du kan finde kurset under kommende kurser her.