Nyheder

 

 

 • Seksualvejledningsforløb27-11-2023Vidste du, at vi tilbyder individuelle seksualvejledningsforløb til børn, unge og voksne med autisme. Forløbet tilpasses individuelle ønsker og behov. Seksualvejledning er ligeledes en ydelse, der kan bestilles af og til fagfolk. Kommuner, organisationer og virksomheder kan tilkøbe supervision, sparring, rådgivning ift. konkrete problemstillinger til børn, unge, voksne og par.
 • Autismecenter Nord-Bo Atrium06-11-2023Vi har set meget frem til at præsentere jer for det første tilbud syd for fjorden i Autismecenter Nord-Bo-regi, da vi pr. 1. november har indlemmet ”Atrium” på Letvadvej 3A, 9200 Aalborg i organisationen. Efter en god og konstruktiv proces overtager Autismecenter Nord-Bo driften af §85 støtten på ”Atrium” på Letvadvej i City Syd.
 • Første hold på videreuddannelse27-10-2023I går startede det første hold på et 5 dages kursusforløb i Neuropædagogik og Neuropsykologi, som Autismecenter Nord-Bo i samarbejde med UCN har udbudt til alt pædagogiske personale. Målet med efteruddannelsen er, at personalet i dagligdagen vil kunne drage nytte af viden om og forståelse for det neuropædagogiske tankesæt, samt at få metodiske greb til den neuropædagogiske praksis - kursindholdet kobles specifikt til autisme og viden om stress. Forløbet kører i hold fra nu og frem til slutningen af januar. Vi ser frem til samarbejdet.
 • Reklame for julemarked27-10-2023Det er altid godt at have noget at glæde sig til, og nu kan du glæde dig til vores julemarked i STU-afdelingen på Lindholm Brygge. Det løber af stablen den 30. november, og vi skal nok minde dig om det igen - men hvis du kører forbi afdelingen, så vil du også blive mødt af dette digitale reklameskilt, hvis du altså kører forbi i det rette øjeblik, eller hvis du er så heldig at sidde i kø lige der, så har du en god chance for at se det!
 • Lokale politikkere på besøg26-10-2023En smågrå efterårs tirsdag har bl.a. været brugt på en meget spændende dialog med Maja Torp om indsatser til borgere med autisme. Hun besøgte nemlig vores STU-afdeling på Lindholm Brygge. Hvordan kan vejen til et godt og selvstændigt liv, med tilknytning til arbejdsmarkedet blive endnu bedre?....
 • Besøg os i morgen25-10-2023I morgen kan du finde nogle af vores udsendte medarbejdere på Uddannelsesmesse Nordjylland for unge med særlige behov. Vi glæder os til at dørene åbner kl. 9.30-12.00 og igen fra 13.00-17.00.
 • Efterårsferie13-10-2023STU-afdelingen, De Gule Værksteder og Administrationen holder efterårsferie og er tilbage igen mandag den 23. oktober. Har du akut brug for at komme i kontakt med afdelingsledere, kan du finde kontaktinfo på vores hjemmeside www.nordbo.dk. God ferie til jer derude.
 • STU-afdelingen søger ny kollega20-09-2023Vi søger en pædagogisk medarbejder til en fuldtidsstilling, hvori der indgår vejledning af ca. 8 elever, herunder udarbejdelse af hver enkelt elevs målsætning/handleplan og dokumentation for udvikling. Der vil også indgå pædagogiske opgaver indenfor STU-afdelingens fagudbud og i særdeleshed ift. at varetage undervisning i matematik på udskolingsniveau.
 • Autisme og Selektiv Mutisme11-09-2023Vi har et nyt kursus på programmet, og det er et kursus for fagpersoner, hvor der vil blive sat fokus på, hvordan selektiv mutisme kan forstås hos mennesker med autisme, hvilke udfordringer det kan give for fagpersoner, samt redskaber som kan anvendes til at hjælpe kommunikationen på vej.
 • STU´ens Dag - Åbent Hus05-09-2023Skal du starte i STU og er spændt på, hvilket STU-tilbud der passer til netop dig. Så deltag i STUéns dag den 5. oktober 2023, hvor du kan besøge Autismecenter Nord-Bos STU-afdeling på Lindholm Bryggei Nørresundby.
 • 25 års jubilæum fejret i fredags29-08-2023I fredags var der stor reception på vores adresse Lindholm Brygge i Nørresundby. I anledning af Autismecenter Nord-Bos og forstander Jesper Schmiths 25 års jubilæum var der sat stort telt op, som husede de omkring 200 gæster, som var med til at fejre de to jubilarer.
 • Kursus for fagpersoner17-08-2023Der er stadig ledige plader på vores Grundkursus i Autisme. Kurset henvender sig til fagpersoner som arbejder med børn, unge og voksne med autisme. Med dette grundkursus om ASF, vil fagpersoner blive klædt godt på til forståelsen af og arbejdet med mennesker med autisme.
 • Nedtællingen er i gang!02-08-2023Så er nedtællingen i gang, der er lige godt en måned til at Autismekonference Nordjylland 2023 løber af stablen. Så har du ikke allerede fået sat krydset, kan det nås endnu. Dagens oplæg er ud fra et fagpersonsperspektiv, men vi vil samtidig også præsentere et indslag, hvor der gives et borgerperspektiv på, hvordan ensomhed og mangel på meningsgivende socialt netværk kan opleves.
 • Har du fået dig eller din organisation tilmeldt?28-07-2023Dagen for Autismekonference Nordjylland 2023 nærmer sig, og vi glæder os til at kunne byde velkommen til en dag med overskriften "Autisme, tilknytning og social sundhed. Der vil gennem fire forskellige spændende oplæg, blive sat fokus på, hvordan social kapacitet kan forstås, ses og bringes i spil hos mennesker med autisme.
 • Let´s Visualize -Min ADHD14-07-2023BREAKING NEWS - fra afdelingen Viden & Udvikling. Vi kan nu løfte sløret for, at vi i samarbejde med Spektrum Shop udgiver “Let’s Visualize -min ADHD” i starten af efteråret.
 • God sommer13-07-2023Hovednummeret er lukket i uge 29-30-31. Har du behov for kontakt, kan du sende en mail til pågældende medarbejder. Mailadresser finder du her på vores hjemmeside. Klik på læs mere for at se hvornår dagtilbuddene holder lukket.
 • Nord-Bo OL afviklet09-06-2023Vi vil gerne sige tak for en fantastisk dag til vores Nord-Bo OL i går. En dag fyldt med en stemning der nærmest kan måle sig med juleaften! Der var rigtig mange, der havde set frem til dagen, og nogle havde endda trænet op til - så behøver vi at sige, at der blev givet gas igår? I kan måske fornemme det på disse stemningsbilleder fyldt med sol, sommer, højt humør, konkurrenceånd og ikke mindst glæde Tak for en god dag - se flere billeder på vores facebook.
 • Bliv klar til den nye STU-lov03-05-2023Hans Knudsen Instituttet udbyder i samarbejde med Autismecenter Nord-Bo og Autismecenter Storstrøm den første årlige konference for fagfolk, der arbejder med målgruppen for STU. En ny lov er på vej, hvor eleverne får friere valg. Den nye lov vil sætte krav til, at vi skal have fokus på bedre overgange, undervise i seksualitet og dokumentere i nye skabeloner.
 • Vi søger en ny kollega25-04-2023Viden & Udvikling søger pr. 1. august 2023 en specialpædagogisk konsulent til en 30 timers fast stilling. Ønskescenariet er en kollega med solid autismefaglig viden og meget gerne med kendskab til ADHD-området også. Har du kendskab til arbejdet i familier med børn der har særlige udfordringer, så er det helt perfekt.
 • Nyt tillægsmateriale19-04-2023Vi er stolte af at kunne præsenere dig for "Let´s Visualize - Min Seksualitet" - et tillægsmateriale til ”Let´s Visualize – Min Autisme”. Tillægsmaterialet er nu på hylden på SpektrumShops hjemmeside, og har det formål at støtte borger og fagperson i en struktureret samtaleramme med henblik på større forståelse af hvordan/hvorfor autisme påvirker seksualitet samt mental og fysisk trivsel.
 • Udbyder opfølgningskursus27-03-2023Vi udbyder nu opfølgningskursus og sparring for fagpersoner ift. anvendelsen af selvforståelsesmaterialet “Let´s Visualize - Min Autisme”. Opfølgningskurset giver mulighed for, at fagpersoner får drøftet spørgsmål, som kan være opstået undervejs i anvendelsen af materialet og/eller metoden.
 • Øget og mere nuanceret selvforståelse27-03-2023Vi har en artikel i Faglig Fokus på Socialpædagogernes hjemmeside. Her skriver Malthe og Casper om deres undersøgelse af "Let´s Visualize - Min Autisme" (selvforståelsesmateriale), som viser, at personerne der gennemgår selvforståelsesforløbet, oplever en øget og mere nuanceret selvforståelse, et mindsket stress- og belastningsniveau, samt en øget trivsel.
 • Succes med AutismeProfil-Job20-02-2023Så er vores AutismeProfil-job kommet på Social- og Boligstyrelsens hjemmeside. AutismeProfil-Job har til formål at give et overblik over borgerens autismeprofil, ressourcer og barrierer samt motivation for job eller uddannelse.
 • Vinterferie i uge 817-02-2023STU-afdelingen, De Gule Værksteder og administrationen holder vinterferie i uge 8 og hovednummeret er derfor lukket. Har du akut brug for at komme i kontakt med afdelingslederne, kan du finde kontaktinfo på vores hjemmeside www.nordbo.dk¨ God ferie derude - vi håber ikke i blæser væk idag!
 • Gratis mini-webinar08-02-2023Så er det nu du gratis kan hente og se mini-webinaret om tillægsmaterialet til selvforståelsesmaterialet Let´s Visualize – Min Autisme - og det under overskriften "Min Autismeprofil & Seksualitet". Specialpædagogiske konsulenter Mette Bang og Ann Hornum har arbejdet ihærdigt på at kunne give dig et indblik i det nye materiale, som er lige på trapperne.
 • AutismeProfil-Job02-02-2023Autismecenter Nord-Bo har afholdt et to-dags AutismeProfil-Job kursus for jobcenter medarbejdere i Næstved kommune. Fra deres Brush-Up dag, der belv afholdt efter medarbejderen har brugt materialet i praksis, fik vi nogle spændende udtalelser med på vejen fra jobcentermedarbejderne, som vi gerne vil dele:
 • Børne- og ungeindsats01-02-2023Vidste du, at Autismecenter Nord-Bo har et specialiseret team, som tilbyder et helheds- og praksisorienteret tilbud til børn med autisme?? Det henvender sig til børn og unge, som oplever mistrivsel, skolevægring eller udfordringer i hjemmet, hvor der er brug for en specialiseret autismefaglig indsats i børnehaven, skolen, hjemmet eller i fritidslivet.
 • Autisme og ungdomsuddannelser30-01-2023Har du set vores kursus om Autisme og Ungdomsuddannelser/videregående uddannelser? Kurset henvender sig til fagpersoner, som ønsker en grundlæggende introduktion og viden om autisme, samt hvilke udfordringer der kan opstå i overgange til en ny uddannelse samt under selve uddannelsen.
 • Temaeftermiddag for pårørende25-01-2023Som pårørende til et barn/ung med autisme kan man opleve særlige situationer eller en særlig adfærd hos barnet/den unge, der kan være anderledes, end det man oplever hos andre jævnaldrende. Formålet med temaeftermiddagen er at give pårørende mulighed for at drøfte disse oplevelser med andre, at få forståelse for barnet/den unges udfordringer samt at få redskaber til at støtte barnet på bedst mulig vis.
 • Autismekonference Nordjylland 202312-01-2023Så er programmet for dette års konference offentliggjort, og vi glæder os til at kunne byde velkommen igen i år på Hotel Hvide Hus i Aalborg. Du kan læse mere om programmet, og se hvem de fire oplægsholdere der i år gæster konference er...
 • Autismekursus for socialrådgivere10-01-2023Vi udbyder nu et nyt kursus, som ikke nåede at komme med i første omgang, da vi præsentedrede dette års kursusprogram! Og det er Autismekursus for socialrådgivere. Kurset henvender sig til socialrådgivere, som i det daglige møder borgere med autisme. Borgere, der kognitivt befinder sig inden for normalområdet, men hvor funktionsniveauet kan være lavt.
 • Kursusprogram for 202305-01-2023Viden og Udvikling har planlagt et spændende og varieret program for 2023. Programmet tager udgangspunkt i oplevede behov hos fagfolk og pårørende og i den nyeste viden inden for autismeområdet. Vi ønsker med kurserne at formidle viden, som kan komme borgerne med autisme til gavn og som kan styrke samarbejde mellem fagfolk og borgere. Ligeledes at sikre, at pårørende får indsigt i betydningen af at have autisme.
 • Nord-Bo Nyt er udgivet20-12-2022Autismecenter Nord-Bo har sin egen nyhedsredaktion i STU-afdelingen, hvor Nord-Bo Nyt laves af borgerne med støtte fra personalet og udgives to gange om året til uddeling internt såvel som til andre institutioner og digitalt her på siden. Og juleudgaven for 2022 er netop udgivet og du kan læse det her på siden.
 • Julehilsen og info19-12-2022
 • Mød Casper - aut. psykolog i afdelingen Viden & Udvikling22-11-2022Du kan på vores facebook se en lille video, hvor Casper fortæller lidt om ham selv og psykologbehandling. Der er i øjeblikket åben for tilgang af nye klienter og der er aktuelt en relativt kort venteliste på ca. 2 mdr.
 • Autisme og bekymrende skolefravær22-11-2022Et højaktuelt kursus udbydes af Viden & Udvikling! - det afholdes den 1. marts. Er du fagperson og arbejder med børn og unge, som har svært ved at komme i skole og savner du metoder til at forstå og håndtere problemstillingen? Så er dette kursus helt sikkert noget for dig!
 • Nyt kursus i 202315-11-2022Så er der endnu et nyt kursus på programmet til 2023 fra Viden & Udvikling. Vi udbyder nu kurset "Autisme og ungdomsuddannelser/videregående uddannelser" den 27. april. Her vil der sat fokus på, hvad autisme stiller af krav til uddannelsesmiljøet for den enkelte elev og for de professionelle, der arbejder med målgruppen.
 • Nu udbydes tre-dages forældrekursus07-11-2022Udtalelse: "Vi var meget begejstrede for at deltage på forældrekurset! Vi havde brug for et større indblik i de udfordringer, man kan støde på med autisme - og det blev præsenteret på en let forståelig måde - med masser af tid og plads til spørgsmål og personlige eksempler. Det var fantastisk at møde en underviser med så stor erfaring og opdateret viden om autisme, hvilket gjorde vi virkelig følte os mødt og forstået...
 • Rapport fra Socialtilsynet01-11-2022Vidste du, at Autismecenter Nord-Bos fire botilbudslignende tilbud (med ialt 97 pladser) i oktober 2022 igen fra Socialtilsyn Nord, er godkendt med et meget tilfredsstillende resultat af bl.a. faglighed, kompetencer,organisation og ledelse, sundhed og trivsel, metoder og målgruppe? - resultaterne kan ses i spindelsvævsdiagrammet og læses i den fulde rapport.
 • Let´s Visualize - Min Autisme27-10-2022Næste kursus afholdes den 23. november. "Let´s Visualize - Min Autisme", er et psykoedukationsmateriale til fagpersoner, der afholder selvforståelsessamtaler med unge og voksne med autisme.
 • Udviklingsdøgn 202211-10-2022I fredags drog organisationen til Feriecenter Slettestrand på det årlige Udviklingsdøgn. Et døgn fyldt med faglig inspiration, teambuilding og ikke mindst socialt samvær afdelingerne imellem og på tværs. Vi startede ud med oplæg ved psykolog Per Isdal, som med udgangspunkt i hans bog " Medfølelsens pris" fortalte om hans erfaringer med de psykiske risiko, der er......
 • Nye datoer for forældrekursus22-09-2022Tre-dages kursus med start 18. januar. Formålet med kurset er at give deltagerne en større viden om den individuelle autismeprofil, og karakteristika om hvordan det understøttes bedst muligt i hverdagen således, at trivsel og udvikling fremmes. Som et nyt indholdpunkt vil der også være fokus på autisme og kravafvisning samt ufrivilligt skolefravær.
 • Småfolk i Butikscafé Nord-Bo20-09-2022Som noget helt nyt åbner Butiks Café Nord-Bo i Aabybro mere målrettet op for gæster med små børn. De har derfor indrettet et lille legeområde, der er adgang til pusleplads, ammehjørne og mulighed for at sætte sig med et brætspil, lidt lækkert fra caféen og en hyggelig snak. Værkstederne er også begyndt at producere div. varer til børneuniverset.
 • Børne- og ungeindsats15-09-2022Vi er glade for at kunne fortælle, at vi nu har et nyt tilbud med fokus på børn- og unges trivsel. Børne- og ungeindsatsen er et 360 graders tilbud med afsæt i en individuelt tilrettelagt indsats. Indsatsen foregår i tæt samarbejde med forældre, fagpersoner, skole og andre relevante personer i barnets /den unges netværk.
 • Vores to caféer deler små glimt fra hverdagen06-09-2022Som nogen måske har opdaget, så har Butikscafé Nord-Bo i Aabybro og Café Bryggen i vores STU-afdeling i Nørresundby fået hver deres sociale medie, hvor man kan følge med i hvad der sker af stort og småt hos dem.
 • Læs Nord-Bo Nyt21-07-2022Nord-Bo Nyt udkommer to gange om året og laves internt i STU-afdelingen, hvor artikler fra de forskellige afdelinger stykkes sammen. Her kan i følge med i hvad der sker i organisationen og det krydderes med artikler skrevet at borgerene selv. I dette nummer kan du foreksempel læse den meget fantasifulde mini-novelle om Frederik 4-arm. Vi garenterer for god underholdning i sommervarmen .
 • Idrætsmødet i Aalborg28-06-2022Hvis nogle skulle være i tvivl, så var der i sidste uge/weekend Idrætsmøde i Aalborg, og Autismecenter Nord-Bos var også repræsenteret, idet vi tog del i idrætsdebatten. Oplægget blev holdt af Aske G. Nørgaard fra UCN og Mette Koldkjær fra Autismecenter Nord-Bo.
 • STU-afdelingen søger nye kollegaer15-06-2022STU afdelingen på Autismecenter Nord-Bo har fortsat tilgang af elever og derudover har et par nuværende kollegaer i juni måde søgt nye udfordringer med henholdsvis fuldtidskandidatstudie og job tætter på hjemmet og derfor er der behov for 3 fuldtidsansatte pr. 1. september eller tidligere.
 • Autismefaglig vejleder søges08-06-2022Nu har du muligheden for at blive en del af et stærkt fagligt fællesskab og en stor organisation med borgere og kerneydelsen i centrum. Bomiljøet Kummerowsvej i Nørresundby søger en pædagogisk medarbejer.
 • Ferie info om påsken07-04-2022STU-afdelingen og administrationen holder lukket fra og med mandag den 11. april og starter op tirsdag den 19. april. De Gule Værksteder holder lukket fra Skærtorsdag den 14. april og starter ligeledes op igen tirsdag den 19. april. Du kan altid finde info om vores åbningsperioder i vores årskalender.
 • Velkommen til ny hjemmeside01-04-2022Vi har fornøjelsen af at præsentere et nyt layout på vores hjemmeside. Fokus har været at lette navigeringen på siden, så du som bruger, lettere kan få et overblik over de indsatser og ydelser, som vi leverer. Vi håber i vil tage godt imod den.
 • Sidste navn på plads24-03-2022Så har vi det sidste navn på plads til Autismekonference Nordjylland 2022. Vi er glade for at præsentere oplægsholder til konferencen Malene Lauritsen. Malene Lauritsen er professor, overlæge og leder af forskningsenheden i Børne- og Ungdomspsykiatrien, Aalborg. Marlene vil give os et indblik i Børne- og Ungdomspsykiatrien pr. 2022 og sætte fokus på udviklingen i forhold til diagnosticering af børn og unge med autisme/komorbiditet.
 • Autismecenter Nord-Bo er én af 11 leverandører på landsplan23-03-2022Vi er stolte af at kunne offentliggøre, at vi har vundet udbuddet på autisme/voksenområdet hos Socialstyrelsen (VISO). Autismecenter Nord-Bo er én af 11 leverandører på landsplan der er kommet i betragtning, og det betyder, at konsulenterne fra Viden & Udvikling gennem de næste 5 år fortsat kan løse opgaver på det specialiserede område.
 • Verdens Autismedag22-03-2022På lørdag den 2. april er det verdens autismedag, og vi glæder os til at deltage med en stand til arrangementet Autismedag i Aalborg. Bag initiativet står Landsforeningen Autisme Kreds Nordjylland og Autisme- og Aspergerforeningen Aalborg. Det hele foregår på Kaffefair i Aalborg.