Nyheder

 • Vi søger en stedfortræder10-01-2022Pr. 1. april 2022 søges der en stedfortræder til De Gule Værksteder (Beskyttet beskæftigelse) på Autismecenter Nord-Bo, idet nuværende stedfortræder har valgt at gå på pension efter 13 års ansættelse.
 • Autismekonference Nordjylland 202207-01-2022Konferencen afholdes den 8. september, datoen er ændret grundet coronahensyn. Der er allerede nu åbent for tilmelding. Læs om temaet og foredragsholdere her...
 • Fokus på Autisme & kønsidentitet i uge 604-01-2022Rundt om på mange skoler og uddannelsessteder bliver der i uge 6 sat fokus på seksualundervisning- og vejledning, og i år således også på Autismecenter Nord-Bo. Specialpædagogisk konsulent og seksualvejleder Mette Bang vil udbyde gratis temaeftermiddage for forældre og pårørende samt holde oplæg for personale og borgerne tilknyttet Autismecenter Nord-Bo.
 • God Jul17-12-2021Forstander Jesper Schmith ønsker en god jul med denne hilsen: Autismecenter Nord-Bo ønsker hermed en god jul og et godt nytår til alle vores samarbejdspartnere, borgere der er tilknyttet indsatserne, deres familier og alle der i øvrigt læse dette opslag.
 • Regodkendt af socialtilsynet16-12-2021Vi kan igen med stolthed sige, at Autismecenter Nord-Bo er regodkendt med rigtige fine vurderinger i forhold til alle vore botilbud. Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af, om tilbuddene fortsat har den fornødne kvalitet...
 • Julemarked26-11-2021STU-afdelingen invitere til julemarked, hvor der vil der være salg af varer fra kreative produktion og de sælger også gløgg, æbleskiver, kaffe/te og kakao - så tag veninden eller familien under armen, og kig forbi 🎄
 • Autismekonference Nordjylland25-11-2021Vi vil allerede nu afsløre datoen for næste års Autismekonference Nordjylland. Det bliver den 12. maj på Comwell Hotel Hvide Hus i Aalborg - så reserver dagen. Så kommer der mere info om indhold senere.
 • Barselvikar søges17-11-2021Vi søger en barselvikar til afdelingen Momentum, som tilbyder udgående støtte til borgere i eget hjem via (SEL) §85 og ligeledes mentorindsats til borgere med henblik på at komme i uddannelse eller i arbejde.
 • Se klubprogrammet29-10-2021Programmet for klubben i Aabybro er fyldt med spændende aktiviteter. Dem kan du finde i deres lille oversigtsfolder.
 • Forrygende Grand Opening03-09-2021Igår gik Grand Opening af Café Bryggen af stablen med et brag af en åbningsfest. Der manglede ikke noget, der var officiel åbning med klipning af den røde snor, forstander Jesper Schmith var på talerstolen, der var god musik, lækker mad, solskin og masse af glade mennesker.
 • Grand Opening af Café Bryggen24-08-2021Invitation: I STU afdelingen har de igennem lang tid, trænet for at bage de helt perfekte cookies og boller og brygge den gode kaffe. Endelig må de åbne og det skal naturligvis markeres. Derfor håber vi, at I alle har lyst til at komme omkring Lindholm Brygge 2-4 og fejre åbningen sammen med os?
 • Angstbehandlingsprogrammet Cool Kids ASF17-08-2021Vi udbyder nu angstbehandlingsprogrammet Cool Kids ASF, som er udviklet og tilpasset de vanskeligheder, som børn med autisme ofte oplever. Programmet tager udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi og indeholder bl.a. afspændingsøvelser, metoder til at udfordre bekymringstanker og se angsten i øjnene, samt forældretræning.
 • Ferieinfo for dagtilbuddene09-07-2021Idag er sidste dag inden ferien for STU-afdelingen i Nørresundby, og de starter op igen mandag den 9. august på Lindholm Brygge. De Gule Værksteder i Aabybro starter deres ferie fra og med uge 29. De starter op igen torsdag den 12. august.
 • Nyt spændende kursus og redskab02-07-2021AutismeProfil-Job henvender sig til ansatte ved jobcentre, der i forvejen har et grundlæggende kendskab til målgruppen, og som ønsker at benytte sig af samtaleredskabet i arbejdsmarkeds- og uddannelsesmæssig udredning af borgere med en autismespektrumforstyrrelse.
 • Fagpersonkursus29-06-2021Nu er der fastlagt en dato for vores efterspurgte kursus. Kurset henvender sig til professionelle, f.eks. pædagoger, lærere, psykologer, sundhedsplejersker, socialrådgivere, mentorer, beskæftigelseskonsulenter, UU-vejledere eller PPR-personale, der arbejder med børn, unge eller voksne med ASF. Kurset afholdes den 16. og 17. november.
 • Afdelinger får nye adresser22-06-2021Vi oplever en stor efterspørgsel på STU-tilbud på Autismecenter Nord-Bo og derfor har vi i ledelsen og bestyrelsen besluttet, at tiden er inde til, at STU-eleverne og øvrige borgere, der benytter sig af indsatserne i afdelingen, fra og med 9. august, alle samles i de 1600 kvm. på Lindholm Brygge 2 – 4.
 • Jobopslag08-06-2021Momentum har en ledig stilling pr. 1. september. Afdelingen består pt. af 11 medarbejdere og har kontor på Skansevej 7 i Nørresundby og tilbyder udgående støtte til borgere i eget hjem via §85 og ligeledes mentorindsats til borgere med henblik på uddannelse og arbejde.
 • Navneforandring01-06-2021Støtteteamet som varetager den udgående bostøtte, har siden deres opstart været en del af boafdelingen. Men pr. 1. maj 2021 er det blevet en selvstændig afdeling, og i denne forbindelse har vi valgt, at tage navneforandring.
 • Nye kursusdatoer17-05-2021I april og maj har vi afholdt to kurser i vores nyudgivet selvforståelses- og psykoedukations materiale "Let´s Visualize – Min Autisme" Tilbagemeldingerne fra kursisterne er SÅ positive. Nye kursusdatoer er planlagt og det forventes, at der bliver rift om pladserne, så gå ind og sikre dig og dine kolleger en plads.
 • Velkommen til ny viceforstander07-05-2021Velkommen til Autismecenter Nord-Bos nye viceforstander Lasse Irming Andreasen.  Lasse er blevet ansat pr. 1. maj i stillingen som viceforstander i organisationen. Lasse har de sidste godt 14 år arbejdet med autismeområdet som afdelingsleder på Vodskov skole og har derigennem fået den fagfaglige autismeviden og ledelsesmæssige praksiserfaring med i bagagen, som har været én af flere afgørende faktorer for ansættelsen i stillingen på Autismecenter Nord-Bo.
 • Se det endelige program29-04-2021"Autisme i medgang og modgang – et livslangt forhold" er temaet for Autismekonference Nordjylland 2021, og programmet er nu fastlagt og byder på mange spændende oplægsholdere.
 • Fondsmidler fra Norlys Vækstpulje13-01-2021Vi er glade for at kunne fortælle, at vi har fået bevilliget fondsmidler fra NORLYS VÆKSTPULJE til et nyt byggeprojekt i vores terapihave i Aabybro. Her er planen at bygge et vikingelanghus (bålhytte). Vi har fået 150.000 kr dertil, og mangler stadig midler, men vi er rigtig godt på vej og meget glade for bevillingen.
 • Autismekonference Nordjylland 202112-01-2021Vi vover pelsen og har fastsat en dato for Autismekonference Nordjylland 2021. Den bliver afholdt på Comwell Hotel Hvide Hus, Aalborg torsdag den 17. juni. Programmet er endnu ikke helt fastlagt, men temaet vil bliver det samme som meldt ud ift. 2020 konferencen. Nemlig "Autisme i medgang og modgang – et livslangt forhold."
 • Nord-Bo Nyt Julen 202011-01-2021Har du lyst til at læse om hvad der rørt sig her hos os det sidste halvårs tid? Så kan du læse vores eget blad Nord-Bo Nyt, som udkom med nr. 35 lige før jul.
 • Pædagogisk medarbejder søges06-01-2021Har du en professionel og samarbejdsorienteret tilgang til mødet med beboere, kollegaer og eksterne interessenter, så er det måske dig vi leder efter?
 • Vi søger nu to nye kollegaer06-01-2021Kære kommende kollega i STU-afdelingen på Autismecenter Nord-Bo - husk, at der er slået en spændende stilling op med tiltrædelse pr. 1. marts. Og faktisk har vi, grundet bl.a. tilgang af elever, brug for at besætte to stillinger. Stillingernes helt specifikke opgaver aftales med de to kommende kollegaer, så jeres forskellige kompetencer kommer bedst i spil i STU-afdelingen.
 • Vigtig info ang. fremmøde efter nytår29-12-2020Beskæftigelsesministeriet har pr. 18. december udstedt en bekendtgørelse, som angiver, at alle borgere, der er i beskæftigelsesrettede forløb (bl.a. Mentor, Ressourceforløb og Lov om aktiv beskæftigelse) ikke kan have fremmøde fra 20. december til 31. januar 2021 hos eksterne aktører.
 • Julehilsen18-12-2020Så blev det endlig jul igen og traditionerne skal stå deres prøve i en helt speciel coronatid. Det hele er lidt anderledes på godt og ondt, og det kan være svært at navigere i. Men det kan også bringe noget næsten magisk med sig.
 • Pædagogisk medarbejder søges16-12-2020Vi søger en pædagogisk medarbejder til STU-afdelingen i Nørresundby til opgaveløsning indenfor afdelingens fagudbud og meget gerne med mulighed for at varetage fag indenfor de beskæftigelsesrettede fag, herunder håndværk, montage og intern service. Derudover lægges der vægt på at kunne dække bredt i STU- afdelingens øvrige fag.
 • Så er vi i gang...11-12-2020Specialpædagogiske konsulenter Ann Hornum og Annette Overgaard fra Viden & Udvikling har i denne uge afholdt 2 kurser i materialet og tilbage meldingerne fra kursisterne er SÅ positive. Der er planlagt kurser i januar og april 2021.
 • Opdatering af coronaretningslinjer på Autismecenter Nord-Bo10-12-2020
 • Enkelte ledige pladser i vores bomiljøer01-12-2020
 • Hvordan forløber vore tilbud, når Nordjylland er lukket ned?06-11-2020De fleste af vore tilbud kategoriseres ud fra myndighedernes udmelding som kritiske funktioner. Læs her hvordan vore forskellige tilbud afvikles i løbet af de næste 4 uger.
 • Info ang. fremmøde fredag den 6. november05-11-2020Fredag d. 6. november holder alle Autismecenter Nord-Bos tilbud åbent som normalt. Det vil altså sige, at alle borgere og ansatte kan møde op som planlagt.
 • Ny brochure til forældre02-11-2020Viden & Udvikling har lavet en ny brochure til forældre med nydiagnosticerede børn med autisme. I brochuren kan man finde fakta om autisme samt grundlæggende tips til den pædagogiske støtte.
 • Autismekonference Nordjylland 2020 udskydes28-10-2020På Autismecenter Nord-Bo har vi truffet beslutning om at udskyder vores Autismekonference Nordjylland til 2021. Dette grundet de Corona-relaterede udfordringer, vi alle står overfor i øjeblikket og fremadrettet.
 • Retningslinjer for brug af mundbind i STU-afdelingen og De Gule Værksteder26-10-2020
 • Autismecenter Nord-Bo er blevet en del af Aalborg Alliancen09-10-2020
 • Online sagssupervision09-10-2020Vidste du, at Viden & Udvikling tilbyder online sagssupervision via Teams? Har i som personalegruppe eller som enkeltstående medarbejdere brug for at få drøftet, hvordan i støtter og samarbejder med en borger bedst muligt? Så kan sagssupervision være en god mulighed.
 • Så er vi i luften!!25-09-2020Vores nye selvforståelsesmateriale “Let’s Visualize - Min Autisme“ er nu udgivet fra Spektrumshop Forlag og vi glæder helt vildt til at introducere det for jer Du kan læse mere om materialet og se de tilknyttede arbejdsark her: www.letsvisualize.dk
 • Let´s Visualize - Min Autisme14-08-2020Vores nye selvforståelsesmateriale “Let’s Visualize - Min Autisme“ er nu indleveret til Spektrumshop Forlag og klar til tryk, så vi kan fejre udgivelse midt i september -og vi glæder os!
 • Nyt vedr. corona og besøgsrestriktioner i bomiljøerne24-06-2020
 • ASF og isolation08-06-2020Alt for ofte opleves det, at børn, unge og voksne med autisme bliver belastet i sådan en grad, at en overlevelses- eller mestringsstrategi er at isolere sig. Hvordan kommer man ud af det? Kunne du tænke dig at høre mere, så tune ind på webinaret.
 • Nyt bomiljø til unge og voksne med autisme20-05-2020
 • Ny dato for Autismekonference Nordjylland 202014-05-2020Datoen er torsdag den 10. december. Så faldt alle brikkerne på plads, og vi er rigtig glade for igen at kunne byde jer velkommen til Autismekonference Nordjylland 2020.
 • STU åbner op fra mandag den 18. maj08-05-2020Så blev det endelig officielt udmeldt fra Statsminister Mette Frederiksen. STU må åbne op fra og med mandag den 18. maj for alle elever og det er vi rigtig glade for.
 • Video med retningslinjer for genåbning06-05-2020STU afdelingen har lavet en lille film om Autismecenter Nord-Bos retningslinjer for god hygiejne ifm. genåbning af afdelingerne.
 • Gradvis åbning påbegyndes mandag den 4. maj01-05-2020Hermed nye rammer for, hvornår og hvordan Autismecenter Nord-Bo gradvis åbner op for indsatserne i tilbuddene. Rammerne er udarbejdet på baggrund af regeringens og Folketingspartiernes arbejde med at åbne gradvist op for Danmark - under kontrollerede sundhedsmæssige forsvarlige rammer.
 • Nyt om webinars17-04-2020Da der fortsat kommer forespørgsler på adgang til webinarene vil vi, i de næste 14 dage, stille dem til rådighed igen PLUS at vi nu udbyder to nye webinarer.
 • Autismekonference udsat15-04-2020Da vi følger myndighedernes anbefalinger betyder det, at vores konference ikke kan afvikles som planlagt den 7. maj 2020. I stedet arbejder vi på højtryk for at flytte konferencen til december måned.
 • Udmelding ift. Corona07-04-2020Opdatering jf. Statsministeriets pressemøde 6. april.
 • Vi tilbyde nu også webinars27-03-2020Du kan nu deltage gratis i nogle af vore webinars, som udbydes af Viden & Udvikling. Det er online kurser, og vi starter allerede ud på mandag med første webinar.
 • Interview med Annette Møller25-03-2020Afdelingsleder for Viden & Udvikling Annette Møller er blevet interviewet til et indlæg i Socialpædagogernes Landsforbund. Interviewet handler om, hvordan man kan støtte borgere med autisme ved at opretholde en så tryg hverdag som muligt, i en omskiftelig tid, og hvordan man håndtere de etiske dilemmaer i forhold til at passe på borgerne og på sig selv/samfundet.
 • Barselsvikariat19-03-2020AutismecenterNord-Bo søger en pædagogisk medarbejder til et barselsvikariat med start 15. maj eller straks derefter. Stillingen er i Autismecenter Nord-Bos bomiljø på Peter Løthsvej i Aabybro.
 • Vedr. besøg i bomiljøerne19-03-2020Autismecenter Nord-Bos bomiljøer må pr. 18. marts, jvf. retningslinjer fra Styrelsen for patientsikkerhed, gøre opmærksom på, at beboerne i bomiljøerne ikke kan modtage besøg i fællesarealerne og ej heller i egen bolig, hvor personale yder støtte.
 • Gratis afgrænset rådgivning18-03-2020
 • Hvad sker der nu? - Corona og autisme…13-03-2020
 • Aktivitetsforslag til børn og voksne13-03-2020Som følge af coronavirus, er der på Autismecenter Nord-Bo lukket for borgere i STU, på De Gule Værksteder (DGV) og på Lindholm Brygge i perioden indtil (foreløbig) d. 29. marts. Hvis dagene skulle blive lidt lange, er her en række forslag til forskellige aktiviteter, som du kan fordrive tiden med.
 • Klubprogram foråret 202014-02-2020Hermed klubbens aktiviteter for foråret 2020. Der er både bowlingture, faselavnsfest, påskepynting, gåture og meget mere på programmet.
 • Klubopstart den 27. februar03-02-2020Klubben i Aabybro starter op for aktiviteter den 27. februar og fortsætter 10 torsdage mere i dette halvår. Programmet kommer snarest.
 • Artikel om vores nye STU i Nordjyskes uddannelsestillæg14-01-2020Denne artikel om vores nye STU var i Nordjyskes uddannelsestillæg den 5/1. Læs artiklen og husk vi har åbent hus i vores STU afdeling på Skansevej den. 1. februar.
 • Kurser for 2020 er nu på plads14-01-2020Viden & Udvikling har nu åbnet op for tilmelding til kurser og temaeftermiddage i hele 2020. Klik ind og find netop det kursus, der matcher dig eller en i dit netværk.
 • Så er der åben for tilmelding!06-01-2020Til Autismekonference Nordjylland 2020, torsdag den 7. maj. "Autisme i medgang og modgang – et livslangt forhold".
 • Åbent Hus i STU afdelingen06-01-2020Vi inviterer til Åbent hus på Autismecenter Nord-Bo’s STU afdeling lørdag den 1. februar fra kl. 10.00 til kl. 12.00 på Skansevej 7-9 i Nørresundby. Personalet i STU afdelingen på Skansevej vil se frem til at møde elever, forældre, lærere, pædagoger, UU vejledere og andre interesserede til åbent hus med åbne fag/værksteder.
 • Nord-Bo Nyt Julen 201920-12-2019Som altid har vi sikret god julelæsning til dig inden vi lukker ned. Læs julenummeret af Nord-Bo Nýt her. Rigitg god fornøjelse 🤓🎁🤓 .
 • Glædelig Jul20-12-2019Autismecenter Nord-Bo holder julelukket fra og med i dag fredag den 20. januar. Vi starter op igen mandag den 6. janaur. Men inden vi helt slukker og lukker for i år vil vi gerne nå at ønske dig derude en rigtigt dejlig jul og et godt Nytår. 
 • Autismekonference Nordjylland 202012-12-2019Så har vi det endelige program klar, og vi er ekstremt stolte af det samlede program for konferencen. Det kan kun blive en fantastisk dag med disse oplægsholdere som gæster os den 7. maj på Comwell, Hotel Hvide Hus i Aalborg.
 • Stor donation modtaget11-12-2019"Vi har hermed fornøjelsen af at fortælle, at bestyrelsen for SE Vækstpulje Nyfors på sit møde den 21. november 2019 besluttede at bevilge i alt 150.000 kr. til ovennævnte projekt" 😊 Sådan lød det i en mail til Autismecenter Nord-Bo, og hvor er vi bare glade og taknemmelige for det.
 • Program for Klub Nord-Bo31-10-2019Så er der program for efterårets aktiviteter i Klub Nord-Bo. Klubben afholdes torsdage fra kl. 14.30 - 17.30. For borgere der er i et §103/104-tilbud i De Gule Værksteder er klubben en del af deres tilbud, men borgere, der modtager et tilbud i én af Autismecenter Nord-Bos andre afdelinger og borgere, der ikke er i et tilbud på Autismecenter Nord-Bo, kan også tilmeldes klubben.
 • Vild åbningsdag30-10-2019I fredags holdt vi Grand Opening af den nye Butikscafé Nord-Bo, De Gule Værksteder. Og sikke en skøn dag. Der var et fremmøde ud over al forventning og vi er glade for den store opbakning der kom fra nær og fjern. Læs mere på vores facebook og se billeder fra dagen. Her ser i Mira, som betjener borgmester Mogens Gade ved cafédisken.
 • Grand Opening04-10-2019Du er hermed inviteret!! Fredag den 25. oktober inviteres til åbning af vores nye flotte lokaler på Østergade 107 i Aabybro, hvor vi åbner Butikscafé Nord-Bo - De Gule Værksteder. Vi glæder os til at se dig. Læs mere...
 • Åbent Hus i STU afdelingen11-09-2019Onsdag den 6. november kl. 19.00-21.00. Det vil glæde os at se elever, forældre, lærere, pædagoger, UU-vejledere og andre interesserede til en forhåbentlig informativ og hyggelig aften.
 • Vi søger nye kollegaer30-08-2019Er du vores nye kollega? Vi har netop slået tre nye stillinger op i vores Boafdeling. Så er du på udkig efter drømmejobbet eller kender du en i dit netværk, der kunne være interessret, så kan du finde alle stillingsbeskrivelserne under Ledige stillinger.
 • Hjemmesiden omstruktureres19-08-2019Vi er i øjeblikket ved at ændre på hjemmesidens struktur og indhold grundet den specialisering vi har foretaget i vore afdelinger. Der vil løbende bliver ændret på indhold og opsætning, og hvis du ikke kan finde den information du leder efter, er du velkommen til at sende os en mail eller ringe på 98 27 90 02.
 • Samtaleteknikker13-08-2019Spændende kommende kursus - På dette kursus vil vi sætte fokus på de gensidige kommunikative udfordringer, der kan være i mødet med mennesket med autisme, set fra begge parters synsvinkler.
 • Kun ét nummer pr. 1/811-07-2019Pr. 1. august har vi gjort det nemmere for dig at finde ud af, hvor du ringer til. Vi har nu kun telefonhenvendelse i vores administrative afdeling på Lindholm Brygge, hvorfra du vil blive stillet om til rette vedkommende.
 • Sommerlukket28-06-2019Vi holder sommerlukket fra den 15. juli og borgere i vore dagtilbud har opstartsdag den 8. august. God sommer.
 • Selvforståelsesforløb til voksne +1621-06-2019Viden & Udvikling tilbyder psykoedukative samtaleforløb, hvis man som borger med autisme har brug for forståelse af sin autismediagnose. Det er tale om et kort vejledningsforløb.
 • Omorganisering på Autismecenter Nord-Bo11-02-2019Autismecenter Nord-Bo har valgt at omorganisere dagtilbudsafdelingerne i 1. halvår 2019. Dette med målsætning om at højne fagligheden og kvaliteten i de enkelte afdelingers udbud. 
 • Nye kurser 201906-02-2019Læs om alle de spændende nye kurser som bliver afholdt af Viden & Udvikling på Autismecenter Nord-Bo. Vi er klar med årets kursuskatalog som byder på både interne og eksterne kursusholdere.
 • Caféprogram Forår 201905-02-2019Så er programmet klar til forårets Cafétilbud på Skansevej afdelingen.
 • FamilieLiv07-01-2019FamilieLiv er et nyt tilbud målrettet familier, hvor der er ét eller flere børn med autisme, og hvor forældre måske har lignende udfordringer.
 • Velkommen til nyt udseende06-01-2019Vi håber i vil tage godt imod vores nye flotte hjemmeside. Samme relevante informationer, sat op på en ny måde, som vi håber, i finder mere overskuelige og nemmere at navigere i.
 • Autismekonference 201905-01-2019Autismekonference Nordjylland 2019 løber af staben torsdag den 2. maj. Her kan du blandt andet møde Troels W. Kjær, hjerneforsker og kendt fra DR1s program "De skjulte talenter". Troels vil på konference tale om netop "de skjulte talenter" ved mennesker med autisme. 
 • Fagpersonkurser 201905-12-2018Kurset henvender sig til professionelle, f.eks. sundhedsplejersker, socialrådgivere, pædagoger, lærere, mentorer, støttepersoner, beskæftigelseskonsulenter, UU-vejledere eller PPR-personale, der arbejder med børn, unge eller voksne med autisme.